Ben je mbo4-student dan ben je toelaatbaar voor alle bachelor- en Ad-opleidingen met uitzondering van de pabo. Wel raden we je aan je voor te bereiden op de hbo-opleiding van je keuze, want uit ervaring weten we dat studeren aan het hbo behoorlijk wat van je vraagt.

Voorbereiden kan o.a. door in je mbo4-opleiding één of meer keuzedelen te volgen, die gericht zijn op doorstroom naar het HBO. Check ook op de website van de hogeschool/opleiding of er voorbereiding voor één of meer vakken wordt aanbevolen. Je vindt hieronder per vak informatie over voorbereidingscursussen en oefen- en zelfstudiemateriaal dat je bij je voorbereiding kunt gebruiken. Wat je nog meer kunt doen ter voorbereiding op de hbo-opleiding, vind je op de website van de hogeschool.

Kom je van het havo of vwo en weet je welke toetsen je met succes moet afronden om toegelaten te worden tot de opleiding van jouw keuze, dan kun je je gaan voorbereiden op de toets. Voor de voorbereiding op een aantal toelatingstoetsen kun je een cursus volgen. Je vindt hieronder per vak informatie over de (eventuele) voorbereidingscursus, oefen- en zelfstudiemateriaal en een oefentoets.

Voorbereiding: