Toetsmomenten en aantal kansen
Alle toetsen worden drie keer per jaar aangeboden. Je hebt per schooljaar twee maal de gelegenheid om de toets(en) te behalen. Als je gezakt bent voor één of meerdere toetsen, kun je je opnieuw aanmelden voor de toets(en) op een volgend toets moment (tenzij je al twee gelegenheden hebt benut of op het derde moment deelneemt aan de toelatingstoets, dan kun pas het volgende schooljaar weer proberen).  Je betaalt per toetsmoment de kosten voor de toets(en).

Toetslocaties
Je kunt kiezen waar je je toelatingstoets(en) maakt. Er zijn zes locaties: Leeuwarden, Groningen, Emmen, Velp, Tilburg en Eindhoven.

Kosten
De kosten zijn €60,- per toelatingstoets. Alleen bij tijdig afmelden (zie belangrijke data) kom je in aanmerking voor restitutie. Hiervoor wordt €7,50 aan administratiekosten per toets berekend.

Voorbereiding op de toetsen
Als je weet welke toetsen je met succes moet afronden om toegelaten te worden tot de opleiding van jouw keuze dan kun je je gaan voorbereiden op de toets.  Voor de voorbereiding op de meeste toelatingstoetsen kun je een cursus volgen. Hieronder vind je per toets informatie over de inhoud van de toelatingstoetsen en hoe je je kunt voorbereiden.

Vrijstelling
Op grond van een havo of vwo-certificaat kun je een vrijstelling voor een toelatingstoets aanvragen. Indien je van mening bent dat je recht hebt op een vrijstelling, mail dan naar info@toelatingstoetsen.nl. Geef hierin aan om welke hogeschool en opleiding het gaat. Het vrijstellingsverzoek wordt doorgestuurd ter beoordeling aan de toelatingscommissie van jouw gekozen opleiding of instelling.

Uitslag en geldigheid
Binnen vijftien werkdagen na afname van de toets(en) wordt de uitslag per mail bekend gemaakt. Per toets ontvang je een certificaat.  Dit bewijs is geldig tot en met het jaar erop (voorbeeld: je behaalt in januari 2018 een toets; deze is geldig voor inschrijving per 1 februari 2018 en voor de studiejaren 2018/2019 en 2019/2020).

Inzage
Wil je inzage in je toets hebben dan dien je dit tijdig kenbaar te maken (zie belangrijke data) door een mail te sturen aan info@toelatingstoetsen.nl
Vermeld hierin duidelijk:
– Je naam
– Welke toelatingstoets je wilt inzien
– Op welke lokatie je de Toelatingstoets wilt inzien

Je ontvangt daarna een uitnodiging met alle informatie.

 

Toelatingstoetsen: