Inhoud

Digitale toets

Getoetst wordt:

Werkwoordspelling
Spelling algemeen
Zinsstructuur
Algemeen taalgebruik

Niveau en normering

De toets is op niveau 3F ( havo-5 eindexamen niveau).

Het onderdeel werkwoordspelling moet je minimaal 80% hebben behaald én je moet over alle onderdelen samen een score van minimaal 80% behalen.

 

Toetsafname

De toets maak je online en vanuit je eigen huis. Wij maken gebruik van ProctorExam. Ongeveer een week voor de toets ontvang je een mail met meer informatie en wordt er van je gevraagd om een systeemcheck te doorlopen. Daarna ontvang je een tweede mail met een link naar de toetsomgeving. Ongeveer twee dagen voor de toetsdatum ontvang je de toetscode met de laatste, belangrijke informatie.

Lees alles goed door en volg de instructies nauwlettend op om er zeker van te zijn dat je de toets zonder problemen en binnen de ProctorExam omgeving maakt.

 

Hulpmiddelen

Tijdens de toets zijn geen hulpmiddelen toegestaan.

Toetsduur
Je hebt voor deze toets 2 uur de tijd. Dit is inclusief extra tijd voor mensen met een functiebeperking. Daarom kun je voor deze toets geen extra toetsvoorzieningen aanvragen.

Uitslag van de toets en certificering
Na het maken van de toets zie je een voorlopige uitslag. Aan deze uitslag kun je geen rechten ontlenen.

Zodra de uitslag definitief is vastgesteld en er geen onregelmatigheden zijn geconstateerd ontvang je de definitieve uitslag per mail en kun je tijdens de toetsinzage (soms iets eerder) binnen je account bij HogeschoolTaal een certificaat downloaden. Deze twee documenten samen vormen de toelatingsverklaring, die je bij de hogeschool waar je wilt studeren kunt overleggen als bewijs dat je een geldige toets hebt afgelegd en behaald.

 

Wil je je voorbereiden?

Ga naar de voorbereiding voor Nederlands

Toelatingsverklaring

Zodra je bent geslaagd voor de taaltoets, ontvang je een mail met de uitslag en kun je binnen je account bij HogeschoolTaal een certificaat downloaden. Deze twee documenten samen vormen de toelatingsverklaring, die je bij de hogeschool waar je wilt studeren kunt overleggen als bewijs dat je een geldige toets hebt afgelegd en behaald.