Voorbereidingsstof toets en onderwijs 2023/2024

Vanaf ongeveer een maand voor de toetsdatum kunnen wij voor elke aanmelder een account aanmaken (of het wordt opnieuw geactiveerd). Je ontvangt hierover een e-mail vanuit HogeschoolTaal. Meld je je binnen de maand voor de toetsdatum aan, dan ontvang je deze mail binnen 4 werkdagen.

Via het account dat je krijgt (link via je e-mailadres) kun je oefenen voor de toets en kun je je vorderingen volgen. We adviseren je om van deze oefenstof gebruik te maken. Kijk bij de toetsstof om te zien welke onderdelen worden getoetst, op welk niveau en aan welk slagingspercentage je moet voldoen.

De oefenstof lijkt op de toetsvragen. Je krijgt hierdoor een goede indruk wat je van de toets kunt verwachten.

Omdat we via Hogeschooltaal deze mogelijkheid aanbieden, hebben we je toestemming nodig om je mailadres te gebruiken voor het toezenden van de link. Door je aan te melden voor de toets geef je hiervoor je toestemming.

NB: Het maken van een toelatingstoets zal de een makkelijker afgaan dan de ander. Met name als je al een tijdje geen onderwijs in dit vak hebt gevolgd, kan het een pittige opgave zijn. We raden je aan de stof grondig voor te bereiden, eventueel met hulp of bijles en daar ook voldoende tijd voor te nemen. Een ‘paar weken’ is doorgaans niet voldoende voor het bijspijkeren van de gemiste stof van een aantal schooljaren.

 

Wil je informatie over de inhoud van de toets?

Ga naar de pagina Toelatingstoets Engels.