Voorbereidingsstof 2023-2024

De toets economie is gebaseerd op de stof van het eindexamen Havo economie. Alle onderwerpen die daarin aan bod komen kunnen ook in de toelatingstoets aan de orde komen. Je kunt je optimaal voorbereiden door de stof uit samengevat Havo economie goed te bestuderen en daarnaast veel te oefenen met de oude afgenomen havo eindexamens. De oude examens, bijlagen en correctievoorschriften zijn (gratis) te raadplegen op de website examenblad.nl. We bieden op deze site dan ook geen proeftoets aan: de vragen zoals die in de oude eindexamens voorkomen geven een goed beeld van de toets.

Boeken:

Samengevat havo Economie 7e druk (ISBN: 9789006492446)
Examenbundel havo Economie 2021/2022 (ISBN: 9789006491500)

Mocht je moeite hebben met een bepaald onderwerp, dan zou je eens op YouTube kunnen kijken of er een filmpje is met uitleg.

NB: Het maken van een toelatingstoets zal de één makkelijker afgaan dan de ander. Met name als je al een tijdje geen onderwijs in dit vak hebt gevolgd, kan het een pittige opgave zijn. We raden je aan de stof grondig voor te bereiden, eventueel met hulp of bijles en daar ook voldoende tijd voor te nemen. Een ‘paar weken’ is doorgaans niet voldoende voor het bijspijkeren van de gemiste stof van een aantal schooljaren.

 

Wil je informatie over de inhoud van de toets?

Ga naar de pagina Toelatingstoets Economie.